محرک هر سازمانی اصولا منابع انسانی آن سازمان است و شما برای اینکه بتوانید یک سازمانی را به گردش درآوردید و این سازمان در جایگاه خودش قرار گیرد، لازم است آن سازمان متناسب با مشاغل و شرایطش از نیروی انسانی برخوردار باشد. منابع انسانی در بخش دریایی و هر دستگاهی بهعنوان سرمایه اصلی آن محسوب میشود. قطعا نبود و یا کمبود منابع انسانی به همان میزان مانع پیشرفت و تحقق اهداف آن سازمان یا دستگاه خواهد شد.
برای تامین نیروی انسانی در بخش دریایی کشور قوای سهگانه و ارگانهای دریایی باید نیازسنجی انجام دهند که چه نیروهایی نیاز دارند و از کدام بخشها میتوانند نیرو تامین کنند. آنچه که در کشور ما وجود دارد تورم نیرو در دستگاههای دولتی است. اگر قرار باشد نیرویی جذب شود باید ببینند در کدام بخشها نیرو مورد نیاز است و با انتقال نیرو از سایر بخشها که تورم نیرو دارند به نیروی دریایی یا بخش بنادر و دریانوردی تامین نیرو کنند. قطعا از طریق انتقال نیرو از سایر دستگاهها میتوان مشکل منابع انسانی را حل کرد.
آنچه ما در دولت میبینیم افزایش و تورم نیروی انسانی است. اگر واقعا تامین منابع انسانی برای بخشهایی که نیاز به نیروی انسانی وجود دارد از سایر بخشهای دولت که مازاد نیرو دارند امکان نداشته باشد، دولت میتواند در لایحه بودجه اعلام کند و مجلس هم همیاری خواهد کرد. اما آنچه که هماکنون در کشور میبینیم وجود تورم نیرو در بخشهای مختلف است. توزیع عدالت گونه نیرو میتواند مشکل بخشهایی که فاقد نیرو هستند یا نیاز به نیرو دارند را حل کند. اگر توزیع نیروی انسانی درست صورت پذیرد آنگاه میتوان تشخیص داد آیا در بخش دریایی ما نیاز به جذب نیروی جدید داریم یا خیر؟ البته در برنامه ششم توسعه پیشبینیشده که دستگاههایی که نیاز نیرو داشته باشند میتوانند نیاز خود را از طریق آزمون سراسری حل کنند. اما ازآنجاکه سازمان بنادر و دریانوردی یک سازمان تخصصی است و نمیتواند از سایر بخشهای دولتی نیاز نیروی انسانی خود را تامین کند، سازمان برنامه و بودجه در اعطای لایحه بودجه 1402 میتواند در بندی به تامین نیروی انسانی سازمان بنادر بپردازد. در این میان اگر سازمان بنادر و دریانوردی مشمول ماده ۵۳ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور شود، میتوان خیلی از مشکلات این سازمان تخصصی را حل کرد. در این خصوص قطعا کمیسیون برنامه و بودجه حمایتهای لازم را خواهد کرد.