12 سال طول کشید تا کارگردان فیلمهای «کشتی آنجلیکا» و «جنگ نفتکشها»، فیلم دریایی دیگری بسازد. بزرگنیا که سال 1375 فیلم «طوفان» را ساخته بود، پس از آن در سال 1383 فیلم «جایی برای زندگی» را تولید کرد که البته آن فیلم نیز در زمرهی فیلمهای مرتبط با دفاع مقدس قرار میگیرد اما برخلاف فیلمهای قبلی او یک فیلم دریایی نیست. او در سال 1387 دوباره به فیلمهای دریایی بازگشت و اینبار نقش اصلی فیلمش را به بازیگری از نسل جدید سینمای آن دوران، یعنی بهرام رادان، سپرده و در کنار او از داریوش ارجمند و رضا کیانیان دو بازیگر کارکشته پیشکسوت استفاده کرده است. این فیلم در لوکیشنهای مختلفی ازجمله آبهای جنوب کشور، شهرک غزالی، مسقط، شانگهای، تایلند و... فیلمبرداری شده است.
«راه آبی ابریشم» روایتگر یک سفر دریایی تاریخی در اوج تاریخ دریانوردی ایرانیان در قرن چهارم هجری و دورهی حکومت آل بویه است. فیلم ماجرای دو ناخدای کشتی با نامهای سلیمان سیرافی (داریوش ارجمند) و ادریس (رضا کیانیان) را روایت میکند که میخواهند برای نخستین بار کشتیهایی که حاوی اموال باارزشی است را از اقیانوس هند عبور داده و به بندر خانفو در کشور چین برسانند. شاذان ابن یوسف (بهرام رادان) که در دارالعلوم شیراز به تحصیل علم نجوم میپردازد و از شاگردان نمونهی دارالعلوم شیراز است، پیشنهاد شغل کتابت کشتی را میپذیرد و سلیمان و ادریس را در این سفر دشوار همراهی میکند. آنها در طول سفر با ماجراها و حوادث مختلفی روبهرو میشوند. ادریس به کنیزی زیبا به نام ماهورا (پگاه آهنگرانی) که در اصل شاهزادهای فراری است، دل میبندد و سعی میکند او را از صاحبش خریداری کند و به عقد خود در بیاورد اما ماهورا تن به این ازدواج اجباری نمیدهد؛ ضمن اینکه این ماجرا موجب ایجاد اختلاف میان ادریس و سلیمان میشود. از طرفی کشتی آنها مورد حمله دزدان دریایی قرار میگیرد و دردسرهای زیادی برای آنها به وجود میآید. شاذان که به هدف نوشتن رهنامه در این سفر به سلیمان و ادریس پیوسته نیز با حوادث و ماجراهای مختلفی مواجه میشود.
«راه آبی ابریشم» که از آن بهعنوان یکی از پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران یاد میشود ازجمله فیلمهای بیگ پروداکشن است که تولید آن ماهها به طول انجامید و در نهایت در سال 1390 به اکران درآمد. فیلم به لحاظ فنی از کیفیت بالایی برخوردار است و برخی سکانسهای آن ازجمله سکانسهای مربوط به توفان و گردباد یا سکانس حمله دزدان دریایی بسیار زیبا و واقعی از آب درآمدهاند. با این حال «راه آبی ابریشم» بر خلاف انتظارها از نظر استقبال تماشاگران چندان موفق عمل نکرد.