دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲
 

آخرین مطالب

مروری بر سفرهای دریایی در نوروز 1401

رکوردشکنیِ گردشگری دریایی در پَسا کرونا

محمد مالمیر | روزنامه‌نگار
رکوردشکنیِ گردشگری دریایی در  پَسا کرونا

  دور از انتظار نبود که پس از موافقت ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا با انجام سفرهای نوروزی، بنادر کشور مقصد بسیاری از هم‌وطنانی باشد که دو سال سخت و طاقت‌فرسا را پشت سر گذاشته بودند. ازاین‌رو، نوروز ۱۴۰۱، هفت استان ساحلی کشور شامل گیلان، مازندران، گلستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان میزبان بیش از شش میلیون و ۱۵۵ هزار مسافر دریایی شدند و آمار مسافران نوروزی که دل به دریا زدند و به تماشای سواحل، بنادر، جزایر و دیگر جذابیت‌های زیبای شمال و جنوب ایران نشستند، به نسبت سال گذشته با رشد شش برابری روبه‌رو شد. این آمار در حالی به ثبت رسید که بنا بر اعلام ستاد سفرهای دریایی کشور، خوشبختانه در این سفرها هیچ‌گونه سانحه‌ی دریایی رخ نداد تا هم‌وطنان پس از دو سال دوری از دریا، لذت و طعم سفری بی‌خطر بر روی آب‌ها یا گذراندن ساعتی دلپذیر در کنار دریا را بچشند و یکی از بهترین دوره‌های سفرهای نوروزی دریایی را تجربه کنند.

سفر دریایی و تجربه‌ی آرامش وصف‌ناپذیر حرکت بر روی آب‌ها از لذت‌بخش‌ترین و امن‌ترین سفرهایی است که به‌خصوص در ایام نوروز علاقه‌مندان فراوانی در میان مردم ایران دارد. در دو سال گذشته بیماری کرونا هم‌وطنان‌ را برای رقم‌زدن چنین تجربه‌ای با محدودیت مواجه کرده بود، اما در نوروز ۱۴۰۱، سفرهای دریاییِ نوروز از سر گرفته شد و مورد استقبال فراوان مسافران‌ قرار گرفت. در ایام مذکور، هفت استان گیلان، مازندران، گلستان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان و خوزستان که به آب‌های آزاد راه داشته و امکان‌ سفرهای دریایی در آن‌ها وجود دارد، پذیرای خیل عظیم گردشگران و مسافران نوروزی بودند که از طریق دریا به سواحل و جزایر مختلف این استان‌ها نقل مکان می‌کردند.

عده‌ای تجربه‌ی سفر دریایی را با شناورهای مدرن اسکله‌های شهیدحقانی بندر عباس و شهیدذاکری قشم در بنادر هرمزگان که به‌عنوان پایتخت سفرهای دریایی ایران شناخته می‌شود، به دست آوردند و عده‌ای در بنادر استان گیلان به تماشای نیلوفرهای آبی نشستند و به صدای مرغان دریایی گوش دادند. قدم‌زدن در سواحل بندر انزلی و همچنین لمس ماسه‌ها و دیدن امواج دریا، توجه هر گردشگری را به خود جلب می‌کند. در این میان، استان بوشهر که بهشت دوستداران غذاهای دریایی است، تجربه‌ی منحصربه‌فردی را برای گردشگران و مسافران نوروزی رقم زد و شاهد جابه‌جایی دریایی مسافران زیادی از سراسر کشور بود، به‌طوری‌که جایی برای پذیرش و اسکان گردشگران در بنادر بوشهر و گناوه وجود نداشت و مسئولان دائم اعلام می‌کردند که گردشگران برای استفاده از ساحل، بنادر دیگر استان را انتخاب کنند.

سواحل زیبای دریای خزر و بنادر استان مازندران نیز مانند سال‌های گذشته، در نوروز ۱۴۰۱، انتخاب هزاران ایرانی برای گذران یک تعطیلات دلپذیر و فراموش‌نشدنی بود و برخی دیگر با گشت‌وگذار در ساحل دریای عمان و آب‌های خلیج چابهار در استان سیستان و بلوچستان خاطره‌سازی کردند.

استان خوزستان نیز با در اختیار قرارداشتن بیش از ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی، از بخش توریسم دریایی محروم نماند و بندر خرمشهر واقع در این استان، امسال یکی از شگفتی‌های گردشگری دریایی نوروز بود که توانست رکورد گردشگری دریایی این شهر را بزند. اروندرود و کارون نیز گردشگران دریایی زیادی را پذیرا شدند. 

تماشای پرواز فلامینگوهای مهاجر در کرانه‌های دریای خزر و لذت‌بردن از غروب آفتاب و دریا از روی اسکله و ساحل بنادر گز و ترکمن، در نوع خود دیدنی و جذاب است و سبب شده تا مسافران بسیاری را از شهرهای دور و نزدیک به‌سوی خود جلب ‌کند. گشت‌وگذار و خریدکردن در بازارچه‌های ساحلی این بنادر نیز خالی از لطف نیست.

از بنادر که بگذریم، به جزیره‌ی زیبا و مرجانی کیش و همچنین بزرگ‌ترین جزیره‌ی خلیج فارس، یعنی جزیره‌ی قشم، می‌رسیم که آب‌های نیلگون خلیج فارس به آن‌ها زندگی بخشیده و همواره از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری دریایی مسافران ایرانی و خارجی هستند. این جزایر در کنار جزیره‌ی هرمز، در نوروز ۱۴۰۱، شاهد یکی از شلوغ‌ترین ایام سال بودند، به‌طوری‌که ظرفیت اقامتگاه‌های این جزایر در همان روزهای ابتدایی نوروز تکمیل شد. جزیره‌ی آشوراده واقع در استان گلستان، به‌عنوان تنها جزیره‌ی ایرانی دریای خزر، علی‌رغم این‌که در مقایسه با جزایر جنوب کشور امکانات محدودی برای ارائه به گردشگران دارد، اما به‌واسطه‌ی طبیعت بکر و ناشناخته‌اش مورد توجه گردشگران نوروزی قرار گرفت.

در نوروز 1401 با وجود این‌که طی سه‌چهار روز سفرهای دریایی به دلیل شرایط نامساعد جوی در برخی از بنادر ازجمله بنادر استان هرمزگان لغو شد، با اعلام ستاد سفرهای نوروزی کشور، آمار مسافران دریایی از تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۰ تا ۱۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۱،  به شش میلیون و ۱۵۵ هزار و ۵۱۳ نفر رسید که از ثبت رکوردی کم‌نظیر و استقبال بی‌نظیر مسافران حکایت دارد. این رکورد در حالی ثبت شده که در نوروز سال ۱۴۰۰ فقط یک میلیون و ۲۸۸ هزار و ۸۲۶ مسافر دریایی جابه‌جا شدند؛ بنابراین تعداد مسافران دریایی در سال ۱۴۰۱ حدود شش برابر بیشتر از سال گذشته بوده است.

گرچه حتی در آرام‌ترین آب‌ها خطراتی در کمین مسافران قرار دارد، اما جای بسی خوشحالی است که بنا بر اعلام ستاد سفرهای دریایی کشور، در این سفرها هیچ‌گونه سانحه‌ی دریایی رخ نداد، تا هم‌وطنان بار دیگر لذت طعم سفری بی‌خطر بر روی آب‌ها را بچشند و تجربه‌ای رویایی را برای خود رقم بزنند.

 

سه میلیون ایرانی نظاره‌گر آب‌های نیلگون خلیج فارس‌

قشم، کیش، بندر عباس، لنگه، کُنگ، هندورابی و لارک تنها چند جزیره و بندر از جزایر و بنادر دیدنی استان هرمزگان هستند که هر ایرانی دوست دارد حداقل یک‌بار طعم حضور در این جزایر و بنادر و رفتن به سواحل و اسکله‌های این استان را تجربه کند.

هرمزگان قطب تجارت دریایی ایران است و بخش قابل توجهی از این تجارت، به‌واسطه‌ی سفرهای دریایی می‌چرخد. این سفرها در ایام نوروز رونق بیشتری می‌یابد، همچنان‌که در نوروز ۱۴۰۱، در مجموع سه میلیون و ۸۴۷ هزار و ۱۱۵ هزار نفر سفر از سرزمین اصلی به مقصد جزایر این استان و بالعکس صورت گرفته که بیشترین آمار سفرهای دریایی نوروزی در بین استان‌های ساحلی است.

با اعلام علیرضا محمدی کرجی‌ران، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، طی مدت یاد شده، ۷۶ هزار و ۶۹ شناور مسافری و تفریحی در مسیرهای دریایی و جزایر استان و بالعکس جابه‌جا شدند.

همچنین رئیس کمیته‌ی حمل‌و‌نقل دریایی ستاد خدمات سفر هرمزگان، استقرار ۲۴ تیم غواصی، ۳۵ تیم همیار ناجی، دو فروند یدک‌کش تخصصی آتش‌خوار، به آب‌اندازی بویه‌های مسیر تردد، مشارکت شناور حجاز ۶۶ و۲۰ تیم بازرسی فنی و بازآموزی خدمه‌ی شناورهای مسافری را از نقاط عطف طرح تسهیل سفرهای دریایی در نوروز ۱۴۰۱ برشمرد.

به گفته‌ی کرجی‌‌ران، سفرهای دریایی نوروزی در دو موج انجام شد که در موج اول بیش از دو میلیون نفر به تماشای آب‌های نیلگون خلیج فارس نشستند و در ادامه بیش از یک میلیون نفر دیگر در موج دوم سفرهای نوروزی، به جزایر و سواحل استان هرمزگان سفر کردند.

او یادآور شد که تنها در روز پنجم فروردین‌ماه، ۳۷۵ هزار سفر انجام شد که بخش عمده‌ی این ترددها در مسیر دریایی پُهل ـ لافت (جزیره قشم) انجام گرفت و خوشبختانه در مجموع هیچ سانحه‌ی دریایی در جنوب کشور به وقوع نپیوست.

ازدحام بی‌سابقه‌ی خودروها برای سفر به قشم و سایر جزایر استان هرمزگان هم یکی از نکات برجسته‌ی سفرهای نوروزی بود که بنا بر اعلام کرجی‌ران، ۵۲۲ هزار و ۳۲۲ خودرو عمدتا از طریق بنادر پُهل و لافت جابه‌جا شدند که در این بخش نیز در هم‌سنجی با دو سال گذشته، ۱۱ درصد افزایش به ثبت رسیده است.

 

میزبانی خوب سواحل بوشهر از مسافران نوروزی

سواحل زیبای استان بوشهر هر ساله میزبان جمعیت کثیری از مسافران نوروزی هستند و در نوروز ۱۴۰۱ نیز جمعیتی بیش از ۶۵۰ هزار نفر از ظرفیت گردشگری دریایی این استان استفاده کردند تا رکوردی ویژه به ثبت برسد.

سفرهای دریایی در استان بوشهر در مسیرهای بوشهر ـ خارگ و گناوه ـ خارگ صورت گرفت و همچنین امکان جابه‌جایی مسافران با شناورهای سنتی دارای مجوز در محدوده‌ی ایمن نیز وجود داشت.

در نوروز ۱۴۰۱ در راستای اجرای طرح تسهیل سفرهای دریایی ویژه‌ی نوروز، پنج کشتی، ۱۱ لنج و ده‌ها قایق موتوری در حوزه‌ی گردشگری دریایی فعال شد تا جابه‌جایی مسافران با سهولت انجام گیرد.

به گفته‌ی سکینه سالاری، معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری استان بوشهر، با تمهیدات اندیشیده‌شده در سال ۱۴۰۱، گردشگری دریایی از لحاظ کمیت و کیفیت تقویت شد و سعی شد تفریح و گردشگری دریایی با نشاط بر اساس ضوابط و اصول استاندارد انجام شود تا گردشگران با خاطره‌ی خوبی به شهرهای خود برگردند.

اسماعیل سجادی‌منش، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر نیز با اشاره به حجم بالای گردشگران دریایی استان بوشهر در نوروز 1401، گفت: «استان بوشهر در سال‌های 1397 و 1398 که شرایط کرونایی وجود نداشت، حدود ۴۰۰ هزار نفر گردشگری دریایی داشت که امسال تعداد گردشگران نسبت به آن سال‌ها، ۴۵ درصد رشد داشته است.»

ساحل ماسه‌ای ریشهر در شهر بوشهر و سواحل ماسه‌ای و صدفی بنادر دلوار، دیلم، گناوه، دَیّر، کنگان و سواحل بنادر تاریخی سیراف و حماد و همچنین سواحل بسیار زیبای اطراف عسلویه، ازجمله سواحل زیبای استان بوشهر هستند که در نوروز ۱۴۰۱ پذیرای مسافران نوروزی شدند.

 

افزایش ۲۴ درصدی سفرهای دریایی در پهناورترین استان

مسافرانی که علاقه‌مند به تماشای دریا، کویر، نخل و آب‌وهوای متنوع در یک زمان هستند، سیستان و بلوچستان را برای سفر انتخاب می‌کنند؛ پهناورترین استان کشور با جاذبه‌های بکر و بی‌بدیل در حوزه‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی که می‌تواند مقصد بسیار لذت‌بخشی برای گردشگران در ایام مختلف سال ازجمله مسافران نوروزی باشد.

سواحل چابهار، مکران، بریس و دَرَک از محبوب‌ترین مکان‌های دیدنی در این استان هستند که در نوروز ۱۴۰۱ میزبان سیل عظیمی از جمعیت بودند.

بنا به گفته‌ی سیداحمد هاشمی، معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان، از آغاز اجرای طرح سامان‌دهی سفرهای دریایی نوروز ۱۴۰۱ تا پایان روز پانزدهم فروردین‌ماه، ۶۷ هزار و ۷۴۳ گردشگر دریایی از مناطق ساحلی و تفریحی استان سیستان و بلوچستان بازدید کرده‌اند.

آمار فوق یک رکورد قابل توجه برای مسافرت‌های دریایی در پهناورترین استان کشور به حساب می‌آید. این آمار به نسبت نوروز ۱۳۹۷، افزایش 4/24 درصدی را نشان می‌دهد.

گفتنی است، اداره‌کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان در راستای اجرای طرح سامان‌دهی سفرهای دریایی و به‌منظور ارتقای ایمنی گردشگران دریایی، اقدام به توزیع جلیقه و حلقه‌ی نجات به‌تمامی شناورهای فعال استان کرد تا مشکلی برای مسافران دریایی در این استان رخ ندهد.

 

رونق ۱۸۹ درصدی سفرهای دریایی در مازندران

استان مازندران که با دارا بودن ۳۷۰ کیلومتر نوار ساحلی، ظرفیت بسیار بالایی برای جذب گردشگر دریایی دارد، در نوروز  ۱۴۰۱ نیز موفق به ثبت یک رکورد ویژه در این حوزه شد. 

بنا بر گزارش‌ها، از ۲۵ اسفندماه 1400 تا ۱۵ فروردین 1401، بیش از ۲۲۰ هزار نفر از تفریحات دریایی در استان مازندران استفاده کرده‌اند و این در حالی است که شرایط جوی این استان در برخی روزهای ابتدایی سال مناسب نبود و سفرهای دریایی لغو و یا با محدودیت مواجه شد. با این وجود، آمار ثبت‌شده، رکورد افزایش ۱۸۹ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان مازندران اعلام کرد، در ایام نوروز، ۹۰ ایستگاه گردشگری ساحلی برای خدمت‌رسانی به مسافران فعال بوده‌اند. روزانه دو گروه از بازرسان این اداره‌کل، بر رعایت الزامات ایمنی و حفاظت از محیط زیست دریایی از سوی ایستگاه‌های تفریحات دریایی نظارت کردند و با همکاری و هماهنگی دریابانی استان، از فعالیت‌های مخاطره‌آمیز قایقران‌ها و راهبرهای جت‌اسکی جلوگیری به عمل آمد.

سواحل رامسر، نوشهر، محمودآباد، چالوس، نور، نمک‌آبرود، متل قو و کلارآباد از زیباترین و پرطرفدارترین سواحل استان مازندران هستند که در ایام نوروز به هم‌وطنان خدمت‌رسانی کردند.

بندر امیرآباد به‌عنوان بزرگ‌ترین بندر حاشیه‌ی دریای خزر، یکی از بنادر پرتردد استان مازندران در ایام نوروز 1401 بود که با مجموع 38 هزار مسافر دریایی، رشد هشت برابری را نسبت به سال 1398 و دوران پیش از کرونا تجربه کرد.

حبیب‌الله طالبی، معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی امیرآباد، در این رابطه گفت: «طرح تسهیل سفر‌های دریایی نوروز در سواحل تحت حاکمیت بندر امیرآباد که از ۲۵ اسفندماه سال گذشته آغاز و به مدت ۲۰ روز ادامه داشت، بدون هیچ‌گونه سانحه‌ی دریایی به پایان رسید.»

به گفته‌ی طالبی، از آغاز اجرای طرح تسهیل سفر‌های دریایی، بیش از ۳۰۰ هزار مسافر از سواحل تحت حاکمیت بندر امیرآباد از قبیل پلاژ‌های فرح‌آباد ساری، مروارید نکا، سواحل منطقه‌ی حفاظت‌شده‌ی میانکاله و... بازدید کرده‌اند. او می‌گوید: «در این طرح، در مجموع شش هزار نوبت سفر دریایی با رعایت الزامات ایمنی به ثبت رسیده است.»

معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی امیرآباد، بیشترین حجم روزانه‌ی مسافران دریایی از ابتدای اجرای طرح نوروزی امسال را مربوط به روز دهم فروردین‌ماه با سه هزار و ۸۰۰ مسافر عنوان کرد که بخش عمده‌ی این مسافران در سواحل فرح‌آباد ساری از قایق‌های تفریحی، خدمات دریافت کردند.

 

آمار فوق‌العاده مسافران دریایی در گیلان

استان گیلان در حاشیه‌ی دریای خزر از چابکسر در شرق تا بندر آستارا در غربی‌ترین نقطه‌ی استان، بیش از ۲۷۰ کیلومتر نوار ساحلی دارد و در طول سال صدها هزار مسافر ایرانی برای گردشگری دریایی به این استان روانه می‌شوند.

بنادر انزلی و آستارا در این استان، بیشترین مسافران دریایی را جذب می‌کنند و ساحل چمخاله و سواحل شرق استان نیز در فصول مختلف سال ازجمله فصل بهار و ایام نوروز، میزبان گردشگران فراوانی هستند.

در نوروز ۱۴۰۱ بیش از هفت میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر به استان گیلان سفر کردند که از این میان بیش از ۸۵ هزار مسافر از ظرفیت‌های گردشگری دریایی استان استفاده کردند. بنا بر اعلام مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان‌، ۱۸ هزار و ۷۳۷ سفر دریایی در این بازه‌ی زمانی اجرا شده است. این آمارها نشان می‌دهد که مسافرت‌های دریایی در استان گیلان به نسبت سال‌های گذشته با رونق و استقبال بسیار خوبی مواجه شده است.

در سال جاری، اداره‌کل بنادر و دریانوردی استان گیلان برنامه‌های ویژه‌ای را به‌منظور تامین ایمنی و امنیت ناوگان مسافری و گردشگری دریایی تدارک دید و به اجرا گذاشت. برگزاری دوره‌ی آموزشی برای تیم همیاران ناجی و تجهیز همیاران به تجهیزات ایمنی از قبیل حلقه و جلیقه‌ی نجات به‌منظور آمادگی برای همکاری، ازجمله فعالیت‌هایی است که در خصوص کاهش مخاطرات سفرهاي دریایی در نوروز ۱۴۰۱ در گیلان انجام شده است. با اجرای همین برنامه‌ها، خوشبختانه هیچ‌گونه سانحه و مشکلی در سفرهایی دریایی نوروز ۱۴۰۱ در بنادر استان گیلان رخ نداد.

 

تجربه سفر آرام و لذت‌بخش به سواحل گلستان

اگرچه استان گلستان از ظرفیت‌های گردشگری مختلفی نظیر جنگل، کوه و دشت برخوردار است، اما عمده‌ی گردشگران داخلی و توریست‌های خارجی به دلیل وجود منابع آبی و سواحل و اسکله‌های بکر و زیبا به این استان جذب می‌شوند؛ به‌خصوص آن‌که سواحل این استان از امن‌ترین و آرام‌ترین سواحل در کرانه‌ی دریای خزر است و احتمال آسیب‌دیدن مسافران به کمترین میزان ممکن می‌رسد.

سواحل استان گلستان در سال‌های اخیر پاک‌سازی شده و به امکانات تفریحی آن‌جا افزوده شده است. از این رو در نوروز ۱۴۰۱، بخش قابل توجهی از مسافران نوروزی جذب این سواحل شدند.

بنا بر آمارهای اعلام‌شده، در نوروز ۱۴۰۱، بیش از ۴۵ هزار مسافر از طریق اسکله‌های مسافری تفریحی بنادر ترکمن و گز استقبال کرده‌اند. این دو اسکله از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان گلستان هستند. در میان این دو، اسکله‌ی بندر ترکمن هر ساله بیشترین مسافر دریایی را برای استان گلستان جذب می‌کند که امسال نیز چنین شد. جزیره‌ی آشوراده به‌عنوان تنها جزیره‌ی ایرانی دریای خزر هم یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری استان گلستان در نوروز 1401 بود که توجه خیل زیادی از گردشگران را به خود جلب کرد.

اله‌یار اسعدی، مدیر بنادر و دریانوردی استان گلستان، درباره‌ی آمار سفرهایی دریایی استان گلستان در نوروز ۱۴۰۱ گفت: «۴۵ هزار و ۷۷۰ مسافر نوروزی با استفاده از قایق‌های تفریحی مستقر در تعاونی‌های قایقرانی در سواحل استان اقدام به مسافرت‌های دریایی کردند.»

اسعدی ادامه داد: «بر اساس آمار به‌دست‌آمده از بازرسان کنترل و نظارت واحد دریایی بنادر استان گلستان، جابه‌جایی ۳۰ هزار و ۳۲۰ مسافر از طریق شش هزار و ۶۴ فروند قایق تفریحی در گشت‌وگذار از جزیره‌ی آشوراده و تالاب میانکاله صورت گرفته است. »

او تاکید کرد که این سفرها بدون هیچ‌گونه حادثه‌ای بوده است، همچنان‌که در کل سفرهای دریایی که در نوروز ۱۴۰۱ در سراسر کشور انجام شد، خوشبختانه هیچ‌گونه سانحه‌ی دریایی رخ نداد.

به گفته‌ی مدیر بنادر و دریانوردی استان گلستان، در نوروز ۱۴۰۱ خدمات مختلفی ازجمله نصب بنر راهنمای مسافر به‌منظور سوارشدن به شناور، بروشور، جلیقه‌ی نجات و حلقه‌ی نجات در ایستگاه‌های تعاونی قایقرانی مسافری شهرستان‌های ساحلی استان گلستان به مسافران دریایی ارائه شده است.

 

سیل عظیم گردشگران نوروزی در بنادر خوزستان

بندر خرمشهر به دلیل داشتن جاذبه‌های زیبا و دیدنی و ظرفیت‌های لازم برای میزبانی گردشگران دریایی، از دیرباز مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است، به‌ویژه آن‌که خط مسافری دریایی خرمشهر به کویت نیز برقرار است و همین باعث کثرت مسافران در این بندر زیبا از استان خوزستان می‌شود. خرمشهر دارای جاذبه‌های متعدد دیگری ازجمله آثار تاریخی، روستاهای گردشگری و نیز جاذبه‌های متعدد دفاع مقدس است و این نیز به افزایش مسافرت‌های دریایی در این بندر کمک می‌کند.

طی سالیان اخیر گردشگری دریایی در خرمشهر با رونق قابل ملاحظه‌ای مواجه شده است و در ادامه‌ی همین روند رو به رشد، در نوروز ۱۴۰۱، خرمشهر شاهد ثبت رکوردی فوق‌العاده در زمینه‌ی گردشگری دریایی شد که در نوع خود دست‌نیافتنی به نظر می‌رسد.

آن‌گونه که نورالله اسعدی، مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر، اعلام کرده، طی نوروز گذشته، ۱۵۷ هزار و ۳۸۲ نفر در بندر خرمشهر سفر دریایی داشتند و از امکانات بندر و جاذبه‌های آبی رودخانه کارون استفاده کرده‌اند. به عبارتی دیگر، در این بازه‌ی زمانی، ۱۷ هزار و ۴۲۱ سفر دریایی از مقصد اسکله‌های گردشگری بندر خرمشهر انجام شده است. رقم مذکور نه‌تنها بیش از آمار سفرهای دریایی نوروز دو سال گذشته در دوران کروناست، بلکه نسبت به مدت مشابه پیش از شیوع کرونا نیز رشد ۱۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

ثبت رکورد بیشترین مسافرت دریایی در خرمشهر طی نوروز ۱۴۰۱ بی‌دلیل نیست و مطمئنا از تمامی ظرفیت‌ها برای جذب حداکثری مسافران استفاده شده است. همچنان‌که بنا به گفته‌ی نادر عمیدزاده، معاون استاندار و فرماندار ویژه‌ی خرمشهر، بیش از ۵۰ فروند قایق و هفت فروند لنج و شناور برای گردشگری دریایی مسافران نوروزی در خرمشهر فعال بودند.

نورالله اسعدی نیز در این‌باره تاکید می‌کند: «فعالیت ۷۰ نیروی بازرس و هفت فروند شناور ناجی به‌منظور نظارت بر انجام گشت‌های منظم دریایی در رودخانه‌های اروند و کارون، اطلاع‌رسانی و ارائه‌ی توصیه‌های ایمنی از دیگر اقدامات بندر خرمشهر در ایام نوروز بوده است.»

نکته‌ی قابل توجه درباره‌ی سیل عظیم مسافرت‌های نوروزی در خرمشهر این است که این سفرها به اقتصاد بندر خرمشهر کمک ویژه‌ای می‌کند. نادر عمیدزاده، فرماندار بندر خرمشهر، در این‌باره می‌گوید: «استقبال بی‌نظیر مهمانان نوروزی از مجتمع‌های تجاری، نمایشگاه صنایع دستی و دیگر جاذبه‌های خرمشهر موجب رونق اقتصادی این شهر در ایام نوروز شد.»

منطقه ویژه اقتصادی بندری امام خمینی(ره) واقع در استان خوزستان نیز در کنار ارائه‌ی خدمات بندری و دریایی به کشتی‌های ورودی، با گشودن درهای خود به روی مهمانان و مسافران نوروزی طی تعطیلات سال 1401، زمینه‌ی آشنایی گردشگران با ظرفیت‌های قابل توجه صنعت حمل‌ونقل دریایی در این مجتمع بزرگ بندری را فراهم کرد.

عادل دریس، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، می‌گوید: «در تعطیلات نوروزی امسال، ۲۷هزار مهمان نوروزی از مجتمع بندری امام خمینی(ره) بازدید کردند. البته قابل ذکر است که این آمار مربوط به روزهای ابتدایی نوروز 1401 است.»

دریس اظهار داشت: «این تعداد مسافر در قالب شش هزار دستگاه خودرو به صورت کاروان، در پنج روز نخست امسال به‌منظور بازدید از 

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۱۰:۳۷