از سالهای دور و با توجه به موقعیت جغرافیایی بندر آبادان، چشمانداز روشنی برای این منطقه تصور میشد. این روزها نیز با توجه به مزیتهای حملونقل دریایی، جادهای، ریلی و هوایی، بستری مطلوب برای سرمایهگذاران فراهم است تا به شکوفایی بیشتر این بندر کمک کنند.
بهگفتهی رضا سفاری، مدیر اداره بنادر و دریانوردی آبادان، طی سال گذشته تعداد شناورهای ورودی به این بندر 549 فروند بوده و با این حساب، میزان تخلیه و بارگیری بیش از 13 هزار تن بوده که شامل کالاهای اساسی، کالاهای فلزی، کود و مواد شیمیایی، ماشینآلات، خردهبار و متفرقه بوده است.
بنادر برای پهلوگیری شناور با تناژ بالا نیازمند لایروبی هستند و لایروبی بندر آبادان در سال 1399 به این منظور، ازجمله اقدامات انجامشده در امور دریایی بوده است.
اقدامات مهم دیگری را که در این حوزه انجام شده میتوان اینطور خلاصه کرد: ارائه خدمات یدککشی و راهنمایی به شناورهای ورودی و خروجی اسکله پالایشگاه آبادان، اخذ مجوز ارائه خدمات راهنمایی در بندر آبادان از ادارهکل امور دریایی (در گذشته خدمات راهنمایی توسط بندر خرمشهر انجام میشد)، هیدروگرافی اسکلههای بندر آبادان، جمعآوری آلودگی نفتی در آبراه اروندرود، برگزاری مانور مشترک اطفای حریق و مقابله با آلودگی در دریا.
در سال گذشته بنادر تابعه (اروندکنار و چوئبده) به تجهیزات فنی مقابله با آلودگی در دریا مجهز شدند. همچنین ارائه خدمات یدککشی و راهنمایی به شناورهای عبوری ورودی و خروجی در حوزه استحفاظی بنادر آبادان ازجمله اقدامات موثر این حوزه بودهاند.
بهگفتهی مدیر اداره بنادر و دریانوردی آبادان، شاخصترین اقدامات امور بندری انجامشده در سال گذشته، شامل بازنگری قرارداد شرکت بهرهبردار در سال دوم قرارداد، تخلیه و خروج کالا از بندر آبادان مربوط به شناورهای صادراتی برگشتخورده از سوی دولت کویت (به دلیل شیوع کرونا)، انجام و ارجاع نهایی 56 قبض انبار کالای متروکه به سازمان اموال تملیکی استان خوزستان بهمنظور فروش و ارائه در مزایده بوده است.
انجام امور اسنادی یک نگلهی پالایشگاهی (یک دستگاه مخزن) 300 هزار و 150 کیلوگرمی، آموزش دستورالعمل و شیوهنامه کالاهای مهلت منقضی مناطق آزاد به کارکنان شرکت بهرهبردار، استعلام و رفع ابهام قانونی از تعرفههای ترانزیت خارجی و داخلی، ایجاد سند آییننامه بارگیری ایمن وسایل نقلیه باربری در بنادر و ثبت آن در سیستم IMS نیز در همین راستا در سال 1399 اجرایی شدهاند.
از مهمترین مواردی که در واحد فنی و مهندسی این ادارهبندر به ثبت رسیده است، تخصیص اعتبار 887 میلیارد ریال به پروژههای سرمایهای و عمرانی طی سال گذشته بوده که در تاریخ بنادر آبادان چنین چیزی سابقه نداشته و بهعنوان یک رکورد ثبت شده است.
از سایر موارد انجامشده در این واحد میتوان از عملیات اجرایی احداث اسکله هزار تنی بندر اروندکنار نام برد. همچنین پروژه ساخت سه انبار در بنادر آبادان و دیوارکشی انبار هانگار، طرح توسعه سیستم اطفای حریق بنادر آبادان، چوئبده و اروندکنار، تعمیرات اساسی و توسعه سالن مسافری، ساخت و نصب دو عدد بیکن جدید، تعمیرات اساسی یک عدد بیکن و احداث دیوار پیرامونی بندر اروندکنار، همگی در سال گذشته با موفقیت انجام شدهاند.
عملیات اجرایی احداث اسکله بتنی قدیم بندر چوئبده، احداث ساختمان نگهبانی ورودی بندر اروندکنار، تعمیرات اساسی پست برق و شبکه روشنایی و تاسیسات منجر به pm بنادر چوئبده و اروندکنار، لولهگذاری سیستم فاضلاب بندر چوئبده و خرید، نصب و راهاندازی دستگاه XRAY سالن مسافری بندر آبادان نیز از اقدامات شاخص ثبتشده در واحد فنی و مهندسی این بندر هستند.
یکپارچهسازی سیستمهای هوشمند کنترل محیطی اتاق سرورهای آبادان، چوئبده، اروندکنار، کنترل حرکت در اتاق سرور و باز و بسته شدن درِ اتاق سرور ازجمله طرحهای توسعهای واحد فاوا در سالی که گذشت به حساب میآید.
ازجمله اقدامات انجامشده در سیستم مدیریت یکپارچه بنادر آبادان در سال 1399، نظارت بر اجرا، کنترل، پایش و اندازهگیری شاخصهای فرایندها بوده است که در صورت نیاز ارائه راهکارهای بهبود، نظارت بر گردش اسناد و مدارک بهروزرسانیشده و اطمینان از استفاده پرسنل از آنها، تعیین سطح خطر ریسک و اولویتبندی آنها، نحوه برخورد با ریسک و تعیین راهکار بهمنظور پیشگیری و کنترل و کاهش ریسکهای شناساییشده، برای آن در نظر گرفته شده است.
در سالی که گذشت، از واحدها در معیت سرممیز سازمانی بازدید به عمل آمد و مواردی چون بررسی مستندات و سوابق اجرایی فرایندها و خدمات آنها با الزامات تعیینشده بهمنظور حصول اطمینان از اجرای مداوم و اثربخش سیستم مدیریت یکپارچه IMS طی چند جلسه، بررسی و انجام درخواست ایجاد تغییر مستندات واحدها، برگزاری جلسات بهصورت ویدئوکنفرانس با شرکت مشاور بهمنظور بررسی و پیگیری انجام مراحل ادامه کار و برگزاری وبینار آموزشی مدیریت دانش
انجام شد.
در بخش مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و HSE این بندر نیز اقداماتی که در این برهه زمانی ضروری به نظر میرسید، انجام شد که از آن جمله میتوان به تهیه و توزیع اقلام بهداشتی پیشگیری از بیماری کووید ـــ 19، تبسنجی، غربالگری پرسنل و اربابرجوع، توزیع بستههای بهداشتی، گندزدایی تجهیزات و برگزاری سمینار آموزشی راههای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا برای پرسنل بنادر آبادان و تعاونیهای لنجداران اشاره کرد. همچنین مشارکت در مانور شهری مقابله با ویروس کرونا و برگزاری مانور اطفای حریق خشکی و دریایی نیز در این راستا صورت گرفت.
ضدعفونیکردن ساختمانها و محوطهها بهمنظور پیشگیری و مقابله کووید ـــ 19، اندازهگیری و کنترل عوامل زیانآور محیط زیست شامل هوای پاک (12 ایستگاه)، ذرات معلق (12 ایستگاه)، صدای زیستمحیطی (12 ایستگاه)، خروجی دودکش و اگزوز تجهیزات دیزلی (16 مورد)، رفع آبگرفتگی معابر بنادر آبادان، اروندکنار و چوئبده به علت بارندگی در سال گذشته را میتوان در شمار اقدامات موثر در این حوزه به حساب آورد. |