دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲
 

آخرین مطالب

امضای چندین تفاهم‌نامه همکاری در بندر بوشهر

امضای چندین تفاهم‌نامه همکاری در بندر بوشهر
به قدمت تاریخی بندر بوشهر، پتانسیل بالای پسکرانه‌ها را هم که اضافه کنیم، خواهیم دید این بندر طی سال‌ها سعی دارد تا با اقدامات مناسب، راه توسعه بیشتری را به‌ سوی خود باز کند. این مجموعه‌ی بندری با داشتن اسکله، انبارهای متعدد برای سرمایه‌گذاری و صادرات کالا، دارای ظرفیت مناسبی به نظر می‌رسد.
به گفته‌ی سیاوش ارجمندزاده، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر، میزان تخلیه و بارگیری در سال 1399 در بندر بوشهر، 48 میلیون تن بوده است. همچنین کالاهای غیر نفتی به میزان ۱۰ میلیون و ۱۰۹ هزار و ۵۸ تن و بخش نفتی ۳۷ میلیون و ۸۷۷ هزار و ۷۶۳ تن از این تخلیه و بارگیری سهم داشته‌اند. در همین مدت حجم تخلیه و بارگیری کانتینر در بنادر استان به ۲۲۴ هزار و ۲۷۱ TEU رسیده و اگر بخواهیم نگاهی دقیق‌تر بیندازیم، از این میزان تعداد ۱۳۹ هزار و ۹۳۳TEU  متعلق به کانتینر پر و تعداد ۸۴ هزار و ۳۳۸ TEU متعلق به کانتینر خالی بوده است.
از طرف دیگر طی سال گذشته، تعداد شناورهای ورودی به بندر بوشهر شش هزار و ۹۴۹ فروند بوده است و از این میزان، هزار و ۹۷۳ فروند مربوط به شناورهای بالای هزار تن و چهار هزار و 976 فروند، شناورهای زیر هزار تن را شامل می‌شود. همچنین در سال 1399، تعداد شناورهای خروجی از بنادر نیز به شش هزار و 993 فروند رسیده که از این میزان تعداد هزار و 981 فروند مربوط به شناورهای بالای هزار تن و تعداد پنج هزار و 12 فروند مربوط به شناورهای زیر هزار تن است.
در سال گذشته در بخش مسافریِ بنادر استان بوشهر، تعداد 255 هزار و 601 نفر مسافر جابه‌جا شده است. از میزان ذکرشده، تعداد ۱۲۷ هزار و ۵۴۴ نفر، مربوط به مسافران ورودی و تعداد ۱۲۸ هزار و ۵۷ نفر مربوط به مسافران خروجی بوده است.
در سال 1399، 15 هزار و 83 فقره از اسناد دریانوردان صادر شد. همچنین آزمون‌های دریانوردی با تعداد شرکت‌کننده یک‌هزار و 11 نفر نیز برگزار شد.
از مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده در حوزه معاونت دریایی در سال 1399 می‌توان به برگزاری چهار مرحله آموزش همگانی بقا در دریا برای خدمه شناورهای غیر کنوانسیونی در بنادر استان، طراحی 30 نوع پوستر فرهنگی و تخصصی مرتبط با ایمنی و حفاظت از محیط ‌زیست دریایی و توزیع هشت هزار و 500 برگ بین دریانوردان، اشاره کرد.
ارتقای سطح ایمنی بنادر و تجهیز بنادر بوشهر و دَیّر به ais cns و استقرار دو فروند شناور آتش‌خوار در بنادر تابعه، از موارد دیگری بودند که طی سال گذشته در این اداره انجام شدند.
به گفته‌ی سیاوش ارجمندزاده، مواردی چون اخذ برش استانی شاخص‌های عمومی و بررسی آن‌ها به‌منظور آمادگی دبیران کمیته‌ها و مسئولان محورها برای جمع‌آوری مستندات لازم، بررسی دو هزار و 300 پرونده کارکنان بازنشسته و استخراج سوابق برای 519 نفر از مشمولین بخشنامه «خدمت اداری در مناطق جنگی» (فاصله سال‌های 1359 تا 1367) و پیگیری امر از وزارتخانه و کمیسیون ستاد کل نیروهای مسلح، ازجمله اقداماتی بوده که در حوزه معاونت برنامه‌ریزی، توسعه مدیریت و منابع انجام ‌شده است. دوره‌های آموزشی آنلاین عمومی، تخصصی و بهبود مدیریت، مورد دیگری است که سال گذشته در این حوزه برگزار شده است.
این بندر همچنین موفق به اخذ گواهی‌نامه‌های استانداردهای ایزو 9001 ویرایش 2015 در زمینه سیستم مدیریت کیفیت، ایزو 14001 ویرایش 2015 در زمینه سیستم زیست‌محیطی، ایزو 45001 ویرایش 2018 در زمینه سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، ایزو 50001 ویرایش 2018 در زمینه سیستم مدیریت انرژی شده است.
خروج کانتینرهای حاوی کالاهای خطرناک رسوبی از سال‌های قبل، اجرایی‌کردن سامانه gcoms در بنادر گناوه، کنگان و دیر، عملیاتی‌سازی سامانه تردد کامیونی با همکاری اداره فاوا و یگان حفاظت، از مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده در حوزه معاونت بندری و اقتصادی اداره‌کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در سال گذشته بوده‌اند.
همچنین در سال 1399 اقداماتی نیز در راستای انعقاد و یا امضای چندین تفاهم‌نامه انجام شد که از آن جمله می‌توان به انجام اقدامات لازم در راستای عقد تفاهم‌نامه واگذاری عمارت حاج‌رئیس به بخش خصوصی در زمینه گردشگری، انعقاد تفاهم‌نامه با شرکت خدمات بندری به‌منظور احداث پایانه نفتی در مجتمع بندری نگین، نهایی‌کردن مطالعات طرح منطقه ویژه بندر بوشهر، امضای تفاهم‌نامه همکاری با شهرداری بندر بوشهر در زمینه آتش‌نشانی، امضای تفاهم‌نامه همکاری با فرودگاه بندر بوشهر در زمینه آتش‌نشانی، امضای تفاهم‌نامه همکاری با دهیاری بندر بوالخیر در زمینه آتش‌نشانی و امضای تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه صنعتی پلیمر بوشهر اشاره کرد.
راه‌اندازی سیستم اطفای حریق ثابت بندر خارگ، تعمیرات منجر به pm تاسیسات زیربنایی محوطه بندر بوشهر، حد فاصل دروازه ورودی تا انبار شماره شش، برق‌رسانی بندر مروارید خارگ، خرید، نصب و راه‌اندازی دوربین مداربسته بنادر دیلم و بوالخیر، ترمینال مسافری بندر بوشهر و گیت مترویی ورودی کامیونی این بندر از مهم‌ترین موارد انجام‌شده سال گذشته در حوزه معاونت فنی و مهندسی این اداره‌کل به‌ حساب می‌آیند.
از اقدامات شاخص مخابراتی در این حوزه می‌توان به اجرای اتصال سامانه بین‌المللی ناوتکس بوشهر، بنادر خارگ، گناوه، محمدعامری، کنگان، دیر، بوالخیر، ریگ و لاور به شبکه سراسری از طریق فیبر نوری و تجهیز و راه‌اندازی سیستم مخابراتی ترمینال مسافری بندر بوشهر اشاره کرد.
در راستای افزایش تجهیزات و ایمنی نیز می‌توان نگاهی به تجهیز آشیانه جایروپلین، مجموعه خلیج فارس، پمپ‌خانه آتش‌نشانی و ارتباط برج کنترل دریایی بندر دیلم به سیستم اعلام حریق، ساخت و خرید دو مخزن سوخت اضطراری شناورهای ناجی و تجهیز برج‌های کنترل بنادر تابعه به سیستم بی‌وقفه برق (ups) داشت.
همچنین پروژه‌هایی چون بهره‌برداری از شناور دریاپاک 1 (osrv) با اعتبار 21 میلیون یورو، لایروبی کانال‌های داخلی و خارجی بندر بوشهر، اجرای اطاله اسکله تجاری، احداث اسکله شناورهای کوچک بندر کنگان و احداث سامان‌دهی تاسیسات دریایی پایانه مسافری دریایی بوشهر و اسکله شناور بندر کنگان، از دیگر اقدامات این حوزه بودند.
از سایر اقدامات انجام‌شده و اعتبارات کسب‌شده در حوزه معاونت فنی و مهندسی باید به تعمیرات اساسی منجر به pm ابنیه و اماکن بندر بوشهر، احداث آسایشگاه بنادر دیر و کنگان و اتمام پروژه‌های مطالعاتی اصلاح دهانه ورودی موج‌شکن بندر مروارید خارگ با برآورد اولیه یک‌هزار و 100 میلیارد ریال
 اشاره کرد.
همچنین برای اسکله شناور مسافری و ناجی بندر مروارید خارگ 75 میلیارد ریال برآورد اولیه شده است. اسکله رو ـــ رو حوضچه بندر مروارید خارگ با برآورد اولیه 100 میلیارد ریال، احداث انبار نگهداری تجهیزات شناور دریاپاک با برآورد اولیه 64 میلیارد ریال، توسعه اسکله تجاری بندر دیر با اعتبار 720 میلیارد ریال، تعمیرات اساسی منجر به pm پایانه بین‌المللی بوشهر با برآورد اولیه 188 میلیارد ریال و تعمیرات اساسی منجر به pm بنادر تابعه استان بوشهر (دیر، کنگان، عسلویه، نخل تقی و نایبند) با اعتبار 42 میلیارد ریال، از دیگر مواردی بودند که در سال گذشته در بنادر بوشهر اجرایی شدند.
۲۶ خرداد ۱۴۰۰ ۱۵:۵۲