پنج شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۸

اخبار

گیلان

در معیّتِ کاسپین

در معیّتِ کاسپین
 
 
 
 گیلان یکی از استان‌های شمالی کشور است که از شمال به دریای کاسپین می‌رسد و با کشور آذربایجان نیز همسایه است. گیلان از لحاظ تراکم جمعیت رتبه سوم را در کشور به خود اختصاص داده است. طبیعت گیلان با جنگل‌های زیبا عجین شده است. پایه اقتصاد گیلان را می‌توان کشاورزی، دامداری، صید ماهی، پرورش زنبورعسل و... دانست. دو بندر مهم آن شامل بندر انزلی و بندر آستارا در حمل‌ونقل بین‌المللی نقش عمده ایفا می‌کنند و البته صید ماهی نیز در آن‌ها رونق دارد. بندر آستارا که خود مرز مشترک با کشور آذربایجان دارد، به‌نوعی دروازه ورود اروپا به ایران است. بندر انزلی نیز بزرگ‌ترین بندر شمال ایران به‌شمار می‌رود. انزلی از فعال‌ترین بندرهای حاشیه دریای خزر و پنجمین مرز فعال ایران است. گیلان مقام اول را در زمینه‌ی تولید چای، زیتون، فندق و بادام‌زمینی و به‌لحاظ تولید برنج مقام دوم در ایران را دارد. این استان به دلیل برخورداری از طبیعت غنی و میراث فرهنگی و تاریخی، از قطب‌های گردشگری ایران محسوب می‌شود و میزبان گردشگران زیادی از نقاط دور و نزدیک می‌شود. هم‌چنین شهر رشت چند سالی می‌شود که به‌عنوان شهر خلاق غذا در یونسکو ثبت جهانی شده است.

ایستگاه اول خوردنی‌ها:

کباب‌ترش

اگر علاقه‌مندید که طعم متفاوتی از کباب را تجربه کنید، سراغ کباب‌ترش بروید. چند ساعت قبل از این‌که تصمیم به کباب‌کردن گوشت گوسفند بگیرید، آن را در ترکیب رب انار، انار ترش سابیده، سیر، پیاز، سبزی محلی (چوچاق)، روغن زیتون و گردوی سابیده بخوابانید. سپس گوشت‌ها را به سیخ کشیده و روی آتش

 کباب کنید.

سیر‌قلیه

سیر‌قلیه یکی دیگر از شاهکارهای آشپزی گیلانی است که آن را با ترکیب اصلی برگ سیر، تخم‌مرغ، لپه، گوشت مرغ یا اردک و کمی آبغوره تهیه می‌کنند. شما می‌توانید گوشت اردک را پس از تفت‌دادن با آبغوره و لپه بپزید، بعد هم برگ سیر خرده‌شده را سرخ کرده و با تخم‌مرغ هم ‌زده، جداگانه طبخ کنید. حالا این ترکیب را به گوشتتان اضافه کنید و منتظر شوید تا کار خودش را بکند.

باقلاقاتق

این خورشت پرطرفدار گیلانی را که تقریبا همه می‌شناسند. باقلاقاتق از ترکیب پاچ‌باقلا (لوبیای کشاورزی)، شوید، سیر و تخم‌مرغ تهیه می‌شود. پاچ‌باقلا را پس از خیس‌خوردن به همراه شوید، سیر و ادویه در روغن تفت بدهید و با افزودن آب بگذارید تا حسابی جا بیفتد. بعد هم روی آن تخم‌مرغ بشکنید. معمولا این خورشت لذیذ را به همراه پلو سرو می‌کنند.

میرزاقاسمی

ترکیب بادمجان، گوجه، سیر و تخم‌مرغ می‌تواند یک شاهکار آشپزی باشد، البته اگر با مهارت و سلیقه گیلانی‌ها پخته شود. برای تهیه میرزاقاسمی بادمجان‌ها را پس از کباب‌شدن ساطوری کنید، به همراه سیر تفت داده و گوجه بپزید. در انتها نیز تخم‌مرغ به غذا اضافه کنید. حالا غذای شما با طعم بادمجان دودی آماده است.

برای خواندن ادامه‌ی مطلب  لطفا به شماره 263 (الکترونیکی یا چاپی ) مراجعه کنید.

۲۷ اسفند ۱۳۹۷ ۱۵:۴۹